dimecres, 9 de gener de 2013

Fabada vegetariana

Bon dia, 
aixxxx, estic més contenta!!! Per fi, després de molts intents, he aconseguit coure fesols (bé, en aquest cas eren "fabes" asturianes) sense que se'ls trenqui la pell!!!! Era una batalla que tenia pendent de guanyar de feia temps.
Les "fabes" me les va portar el Pau d'un dels seus viatges pel nord de la península i són de cultiu ecològic. Quan vaig provar de coure-les no tenia gaire esperances que em quedessin bé, així que, en principi,  volia fer-ne una truita o una crema per evitar que es veiessin els fesols per una banda i la pell per l'altra. Però quan les vaig veure cuites, tan mones i amb la pell tan sencera vaig decidir fer-ne una mena de fabada. No tenia temps de preparar un sofregit com déu mana i vaig decidir aprofitar una bossa de verdures congelades. Espero que us agradi!

Ingredients (6 persones):

  • 500 g de "fabes" seques asturianes
  • 1 bossa de preparat per sopa de verdures (La Sirena). 
  • 1 cullerada pebre vermell dolç
  • sal
  • 1 litre de caldo de verdures
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • 2 fulles de llorer
Elaboració:
  1. Poseu en remull el llegum en aigua freda la nit abans de coure'l. 
  2. Escorreu-lo i poseu-lo en una olla amb el fons gruixut i cobriu-lo amb aigua freda (si pot ser embotellada, millor). Poseu-lo als fogons amb el foc ben baix. NO hi afegiu sal.
  3. Ara és qüestió de tenir paciència i deixar que es vagi coent lentament (durant 3 hores). Vigileu que no bulli (és llavors quan es trenquen les pells). Si veieu que la cocció s'anima massa, abaixeu el foc i si ja el teniu al mínim hi podeu afegir un got d'aigua freda. És important NO remenar el llegum durant la cocció ja que aixòtambé pot fer que les pells es trenquin.
  4. Quan el llegum estigui cuit (ben tovet), escorreu-lo amb cura i ja el tindreu llest per acompanyar el que vulgueu. Per fer la fabada, seguiu llegint.
  5. Mentre el llegum es cou, escalfeu un parell de cullerades d'oli d'oliva en una paella i aboqueu-hi el preparat de sopa de verdures congelat. Deixeu que es cogui.
  6. Afegiu-hi el caldo de verdures, el pebre vermell i el llorer i deixeu que arrenqui el bull. 
  7. Afegiu-hi el llegum escorregut i remeneu amb molta cura. Rectifiqueu de sal i pebre. Deixeu que el llegum s'escalfi una mica i ja tindreu la fabada feta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada