divendres, 25 de maig de 2012

Rotllets de tonyina i pebrot

Ingredients (6 rotllets):
  • 100 g de tonyina en oli d'oliva
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot groc
  • 1 ceba tendra gran o 2 de petites
  • 6 làmines de pasta filo (ja sé que últimament poso moltes receptes amb aquesta pasta però és que trobo que és un gran descobriment per la versatilitat que té!!!)
  • 1 cullerada de mantega fosa
  • opcional: 3 cullerades soperes de formatge d'untar (àlies Philadelphia...)
Si aneu justos de temps podeu fer servir els pebrots tallats i congelats que venen a la Sirena o al Mercadona (que és el que faig jo la majoria de vegades...).

Elaboració:

  1. Si opteu pels pebrots naturals, renteu-los bé i talleu-los a dauets petits. I feu el mateix amb la ceba.
  2. En una paella, sofregiu la ceba amb una mica d'oli fins que estigui toveta i agafi una mica de color. Després afegiu-hi els pebrots i deixeu que es coguin. Aneu-ho remenant perquè no s'enganxi.
  3. Mentrestant podeu anar escorrent bé la tonyina i, quan els pebrots estiguin cuits, apagueu el foc, incorporeu-hi la tonyina i remeneu-ho bé. Si voleu que el farcit quedi més cremós, afegiu-hi el formatge d'untar i torneu a remenar.
  4. Separeu una làmina de pasta filo i doblegueu-la per la meitat llarga. En una punta poseu-hi una cullerada sopera de la farsa, doblegueu els cantons de pasta del costat de la farsa cap endins i després ja podeu anar enrotllant fins que tingueu un rotllet (estil primavera).
  5. Repetiu l'operació fins acabar la farsa o les làmines de pasta filo...
  6. Pinteu els rotllets amb mantega fosa i coeu-los al forn a 180-200ºC durant uns 10-15 minuts o fins que estiguin dauradets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada