Ingredients (surten uns 10 pans de 15 cm de diàmetre):
- 100 ml d'aigua tèbia
- 125 g de iogurt natural
- 300 g de farina de blat
- llevat de forner (la quantitat no us la poso perquè depèn del format de llevat que tingueu. A l'envàs posa sempre el pes de llevat que s'ha posar pel pes de farina).
- 1,5 culleradetes de sal
- 2 cullerades de mantega a temperatura ambient
Elaboració:
- Barregeu en un bol tots els ingredients i treballeu-los fins que quedi una massa elàstica i tova (compteu que necessitareu uns 5-7 minuts).
- Poseu la massa en un bol lleugerament untat amb oli, tapeu-la amb un drap net i deixeu-la reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum (el temps depèn de la temperatura ambient, però compteu una hora i mitja com a mínim).
- Amasseu la massa lleugerament per treure una mica el gas acumulat durant la fermentació.
- Dividiu la massa en 10 porcions de la mateixa mida i formeu una bola amb cadascuna.
- Estireu les porcions fins que us quedi un gruix de 0,5 cm.
- Escalfeu una paella antiadherent i aneu coent un per un els discs de massa. Per saber quan heu de girar el pa, heu d'esperar que es formin unes bombolletes a la superfície. Llavors podeu girar el pa i deixar que s'acabi de coure.
- Per fer Naan aromatitzat (amb all, per exemple): un cop tingueu les boletes formades, feu-hi un forat i poseu-li l'all ben picat), estireu el pa naan i coeu-lo. També podeu posar-hi formatge, orenga, altres espècies...al vostre gust!!!
Podeu fer servir aquest pa per acompanyar aquesta recepta de formatge fresc amb salsa d'inspiració hindú.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada