Ingredients (4-5 persones):
- 500 g de tonyina fresca
- 2 carbassons
- farina de blat
- aigua freda
- sal
- salsa de soja (estil japonès)
- wasabi
- oli per fregir
Elaboració:
- Tonyina: demaneu a la peixateria que us la facin a lloms. Quan vulgueu cuinar-la, talleu-la a dauets. Primer la podeu marinar una hora amb salsa de soja i després passeu-la per la planxa volta i volta.
- Carbassó: renteu-lo bé i talleu-lo a mitges llunes, és a dir, primer els talleu a rodanxes i després per la meitat.
- Tempura: cal dir que l'autèntica tempura japonesa es fa amb una farina especial.
- Poseu 6-8 cullerades soperes de farina i afegiu-hi 3 cullerades d'aigua freda. Remeneu fins que us quedi una textura com de crema molt lleugera.
- Per donar-hi un toc diferent hi podeu afegir una culleradeta de wasabi i un parell de cullerades de salsa de soja. Si hi poseu salsa de soja, no hi poseu tanta aigua (o afegiu-hi més farina XD).
- Poseu a escalfar l'oli en una paella. Mentre agafa temperatura, aneu submergint en la tempura els dauets de tonyina i les mitges llunes de carbassó. Quan l'oli estigui ben calent, ja podreu fregir-los fins que estiguin dauradets.
Podeu acompanyar aquesta tempura amb una bona amanida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada