Aquest és el pastís per celebrar el sant del Ricard. Com que d'aquí poc anirà cap a terres ianquis em vaig inspirar en el New York cheesecake i vaig fer-li aquesta aproximació.
Ingredients:
- pasta brisa: podeu comprar-la o podeu trobar la recepta aquí.
- 500 g de formatge quark
- 3 ous
- 6 cullerades de sucre vainillat
- 2 cullerades de sucre
- 100 g de mantega
- 500 g de fruites del bosc
- 2 cullerades de maizena
Elaboració:
- Forreu un motlle untat amb mantega amb la pasta brisa. Punxeu-la amb una forquilla per tota la superfície.
- Tapeu-la amb un paper de forn i escampeu-hi cigrons secs per sobre (o qualsevol altra cosa que pesi). Així la massa no s'inflarà.
- Coeu-la al forn a 200ºC durant uns 10 minuts.
- Treieu la massa del forn, destapeu-la i deixeu que es refredi una mica.
- En un bol, barregeu el formatge, la mantega, els ous, el sucre vainillat i una cullerada de maizena. Bateu-ho bé i aboqueu-ho sobre la massa.
- Tapeu-ho amb un paper de forn o d'alumini tot mirant que no s'enganxi massa a la crema de formatge i torneu-ho a posar uns 20 minuts més al forn.
- Punxeu la crema amb un ganivet i si surt net ja està llest. Deixeu-lo refredar una estona abans de desmotllar-lo.
- En un cassó, poseu-hi els fruits del bosc i les dues cullerades de sucre. Feu-ho coure uns 5 minuts.
- Desfeu l'altre cullerada de maizena en un mig got d'aigua o de suc de taronja i aboqueu aquesta mescla als fruits del bosc. No pareu de remenar i deixeu que torni a bullir i que s'espesseixi.
- Deixeu refredar els fruits del bosc una estona i després aboqueu-los per sobre el pastís de formatge i llestos!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada