Mmmmm, només d'escriure la recepta ja se'm fa la boca aigua!!!!
Ingredients:
- Pasta brisa: podeu trobar la recepta clicant aquí. Podeu afegir-hi un parell de cullerades de sucre a la massa. O si voleu, podeu comprar-la ja feta.
- Farcit:
- 500 g de formatge quark
- 2 ous
- 2 cullerades de Maizena
- 150 ml de llet
- 1 beina de vainilla
- 75g de sucre
- Coulis de fruites del bosc amb reducció de vinagre agredolç: jo el faig amb fruites del bosc congelades però suposo que amb fruites fresques encara deu quedar més bo.
- 300 g de fruites del bosc congelades (a l'Aldi o a la Sirena. Mireu que no portin massa sucre que sinó amb la reducció quedaria massa dolç).
- 100 ml de vinagre agredolç de Cabernet Sauvignon
Elaboració:
- Estireu la pasta brisa i forreu un motlle rodó de vores baixes d'uns 25 cm de diàmetre.
- Punxeu la pasta, tapeu-la amb paper de forn, poseu-hi pes a sobre (cigrons secs, per exemple) i deixeu que es cogui uns 10 minuts al forn a uns 180-200ºC.
- Mentrestant, escalfeu la llet, afegiu-hi la beina de vainilla i el sucre i deixeu que arrenqui el bull. Apagueu el foc i deixeu que es refredi. Després obriu la beina i rasqueu-ne l'interior per treure les llavors. Afegiu-les a la llet.
- En un bol, poseu-hi la llet freda amb la resta d'ingredients i bateu-ho amb les varilles uns 3 minuts.
- Treieu la pasta del forn, treieu el pes i el paper de forn i aboqueu el farcit sobre la base.
- Torneu-ho a posar al forn durant uns 20 minuts a la mateixa temperatura fins que estigui cuit i dauradet.
- Coulis de fruites del bosc amb reducció de vinagre agredolç:
- Poseu el vinagre en un cassó i feu-lo bullir a foc molt baix fins que hagi reduït la meitat del seu volum i s'hagi espessit una mica.
- Afegiu-hi els fruits del bosc descongelats i el possible suquet que hagin deixat anar.
- Deixeu-ho coure uns 5 minuts a foc molt baix remenant sovint perquè no s'enganxi.
- Serviu el pastís tebi amb el coulis calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada