Ingredients:
- 400 g de melindros "de soletilla". Els italians ho fan amb biscotti savoiardi. Diria que tots dos són molt semblants... En qualsevol cas, fugiu dels melindros industrials i molt econòmics ja que deixen un regust molt estrany.
- 400 g de mascarpone
- 150 g de nata per muntar.
- 4 ous (súper frescos). Si voleu fer el tiramisú a l'estiu: SOBRETOT substituïu els ous per clares pasteuritzades. Perdreu una mica de sabor però us estalviareu riscos innecessaris!!!
- 300 g de sucre (si us voleu estalviar feina, feu-ho amb sucre glas)
- 500 ml de cafè de gust fort. NO recomano desfer unes quantes cullerades de Nescafé en aigua.
- Cacau amarg en pols (NO recomano fer servir Colacao o qualsevol altre cacau soluble). Podreu trobar aquest cacau als Mercadona (és de la marca Valor).
- Licor al gust: queda molt bo amb amaretto o Frangelico.
- Prepareu el cafè i deixeu que es refredi. Després afegiu-li licor al gust.
- Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que quedi una barreja esponjosa.
- Munteu les clares a punt de neu amb la resta del sucre.
- A la barreja dels rovells afegiu-hi el mascarpone i seguiu batent fins que s'hi hagi incorporat del tot.
- Munteu la nata i barregeu-la amb les clares muntades.
- Amb molta cura i amb moviments envolvents aneu afegint la nata i les clares a la barreja de rovells i mascarpone amb l'ajuda d'una llengua de silicona. No remeneu massa fort que la barreja perdria esponjositat.
- Aneu submergint els melindros en el cafè un per un i aneu-ne col·locant una capa en una plata fonda.
- Ara feu una capa amb la barreja de mascarpone.
- Ara feu-ne una altra de melindros amb cafè.
- Acabeu amb una capa generosa de crema de mascarpone. Queda més bo si es fa d'un dia per l'altre.
- Just abans de servir, tamiseu el cacau en pols per sobre el tiramisú.
- Tapeu-ho bé i deixeu-ho reposar unes quantes hores a la nevera.
D'aquesta recepta no en tinc cap fotografia (de moment!). Vaig portar el tiramisú com a postres en un sopar i no em vaig recordar de fer-la...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada