dimarts, 12 d’abril del 2011

Magdalenes bàsiques i ràpides.

Aquesta és la versió ràpida i fàcil de fer magdalenes a casa. He provat altres receptes però no m'acaben d'agradar com queden de textura.. A més si després les voleu farcir (els famosos cupcakes) amb aquesta recepta queden més "resistents" i si el farcit és una mica líquid no passa res.
La massa és exactament la mateixa que la del pa de pessic de iogurt XDDD!

Ara ve el pas més important perquè a part de bones quedin vistoses: poseu els paperets de magdalena dins uns altres motllos del mateix diàmetre i que siguin més rígids. M'explico: abans de descobrir aquest truc, les magdalenes sempre em quedaven bones però no pujaven mai bé perquè el paperet no aguantava el pes i s'obria. Solució: vaig agafar un motlle de silicona per fer muffins, vaig posar-hi els paperets i després vaig omplir-los amb la massa. I per fi em van quedar unes magdalenes amb cara i ulls!!!

La cocció és diferent de la del pa de pessic: la temperatura és la mateixa però el temps s'escurça en funció de la grandària del motlle. Com més gran sigui, més temps trigaran. Millor que no us allunyeu massa del forn i ho aneu controlant sovint.

Abans de  coure-les hi podeu tirar una mica de sucre per sobre i quan es fongui farà aquella "crosteta"...

Creps de farina de cigró farcits d'arròs i bolets.

Ja torno a ser aquí! Això és un vici...

Aquesta recepta és apta per ovolactovegetarians i per vegans si no s'hi posa formatge. És un plat molt complet nutricionalment parlant: es combinen cereals i llegums i s'obté proteïna d'alt valor biològic.
Ingredients (surten uns 7-8 creps i són unes 4 racions generoses):
  • Pels creps:
    • 300 g de farina de cigró
    • 550 ml d'aigua
    • 1 polsim de sal
    • 1culleradeta d'oli
    • 50 ml de suc de llimona (més o menys és el suc de mitja llimona grossa)
  • Pel farcit:
    • 1 tassa d'arròs
    • 100g de bolets secs
    • 200g de tomàquet fregit
    • 1 ceba
    • sal
Elaboració:
  1. Creps:
    1. Barrejar molt bé amb la batedora la farina, l'aigua, el suc de llimona i la sal. Ha de quedar sense cap grumoll i tenir la consistència de la massa de creps normal. Normalment amb aquestes proporcions ja queda així.
    2. Untar bé amb l'oli una paella de 22-25 cm de diàmetre.
    3. Anar fent els creps amb la massa  (amb 3/4 parts d'un cullerot n'hi ha prou per un crep). Coeu-los un parell de minuts per banda (o fins que estiguin dauradets) a foc mitjà. No els deixeu massa cruixents perquè si no es trencaran al farcir-los.
  2. Farcit:
    1. Posar en remull els bolets seguint les indicacions de l'envàs. Ho he provat amb una barreja de bolets xinesos i ha quedat bo. Segurament quedaria més gustós amb fredolics secs. Serà qüestió de provar-ho.
    2. Bullir l'arròs, escórrer-lo i reservar-lo.
    3. Fer un sofregit amb la ceba i afegir-li els bolets rehidratats. Coure-ho 10 minuts a foc baix.
    4. Afegir el tomàquet fregit i rectificar de sal.
    5. Barrejar-ho amb l'arròs.
    6. Farcir els creps.
    7. Per acabar-ho d'arrodonir, hi podeu tirar formatge emmental per sobre i una mica de pebre negre i gratinar-ho uns minuts.
Queda molt bo i és una manera diferent de menjar llegum. A mi no m'apassionen gens els cigrons i d'aquesta manera (i també en forma d'hummus) me'ls menjo encantada. Potser també podria ser una opció per donar llegums als nens sense que es notin.
Ai, em deixava de dir que la farina de cigró és força fàcil de trobar. En qualsevol supermercat gran en tenen i si no a les botigues de menjar de sudamèrica també n'hi podeu trobar.

Pasta amb salsa Pau

Hola,
aquí teniu una altra recepta. M'estic animant sola, hehehe!
Aquesta recepta és apta per ovolactovegetarians com l'explico a continuació. Pels que mengeu carn podeu afegir bacon ben rosset i en el pas 3.

 
Ingredients (només especifico la quantitat dels ingredients de la salsa i en surt per 4 racions):
  • 200 ml de nata per cuinar (si sou vegans podeu fer servir "nata" vegetal. En venen a quasi tots els supermercats. La marca més coneguda és Parmalat).
  • 1 ceba
  • 1 cullerada d'oli
  • 300 g de xampinyons
  • orenga
  • sal
  • pebre negre
  • formatge parmesà ratllat
  • la quantitat de pasta varia si és farcida o no. Normalment es calculen 100g de pasta seca per persona per una ració generosa.
Elaboració:
  1. Bullir la pasta segons les instruccions del fabricant. També podeu fer la pasta fresca a casa (posaré la recepta més endavant!). Mentre la pasta bull podeu anar fent la salsa.
  2. Pelar i tallar la ceba a rodanxes primetes i sofregir-la fins que quedi tova i dauradeta.
  3. Rentar i tallar els xampinyons a làmines primetes i afegir-los a la ceba. Coure 2 minuts. Si mengeu carn, afegiu el bacon aquí.
  4. Afegir la nata, l'orenga i el pebre negre. Rectificar de sal.
  5. Escórrer la pasta i barrejar-la de seguida amb la salsa.
  6. Podeu enriquir-ho encara més si hi afegiu formatge parmesà ratllat per sobre de cada ració.

 
Si combineu aquest plat amb una amanida verda i una peça de fruita ja teniu un àpat complet!!!

Pa de pessic bàsic

Hola!
Aquesta recepta és la típica de pa de pessic de iogurt i és la que faig servir com a base per molts pastissos. També és ideal com a esmorzar o berenar acompanyat d'unes preses de xocolata.

 
Ingredients:
  • 1 iogurt natural
  • 3 mesures de iogurt plenes de farina
  • 2 mesures de iogurt plenes de sucre
  • mitja mesura de iogurt de mantega o oli
  • 1 sobret de llevadura química (no cal dir marques, però és la de la capseta vermella!)
  • 3 ous

 
Elaboració:
  1. 1. Si teniu pressa: posar tots els ingredients en un bol i batre-ho amb la batedora durant 3-4 minuts fins que quedi com una crema homogènia. Posar-ho en un motlle i coure-ho al forn durant 30 minuts a 180-200ºC (depèn del forn!) o fins que, quan el punxeu amb un escuradents, aquest surti net. Queda igual de bo però no tant esponjós.
  2. Si us hi voleu recrear una miqueta més o voleu que quedi més esponjós:
    1. Batre els ous, el iogurt, la mantega/oli i el sucre fins que quedi una barreja homogènia.
    2. Barrejar la farina i la llevadura i després tamisar-ho sobre la barreja anterior i batre-ho fins que torni a quedar homogeni.
    3. Coure-ho al forn 30 minuts a 180-200ºC o fins que, quan el punxeu amb un escuradents, aquest surti net.  
Doncs ja està, fàcil, ràpid, bo i barat.
Pels que us agradi fer variacions, podeu provar de fer-lo amb farina integral i sucre moreno. Boníssim i amb més fibra!

El meu primer pastís amb cobertura de fondant de sucre!!!


Aquí teniu la foto del meu primer pastís amb cobertura de fondant de sucre! Sempre m'havia fet molta il·lusió saber com es feien aquells pastissos tan bonics que surten a les pel·lícules americanes. Així que, amb motiu del 60è aniversari del meu pare, vaig decidir investigar sobre aquest tema. Vaig navegar una estona per la xarxa i vaig trobar infinitat de receptes i idees per decorar el pastís. Vaig decidir fer-ne una de senzilleta ja que era la primera vegada i aquest va ser el resultat.
El procés no és complicat però sí força laboriós. Primer vaig fer un pa de pessic normal i corrent i el vaig farcir de crema de llimona i després el vaig cobrir amb el fondant.
Més endavant penjaré la recepta i veureu que no és tan difícil com sembla!!!


Torre de verdures a la planxa amb ou ferrat de guatlla

Ingredients (per unes 6 torres):
  • 1 albergínia gran
  • 2 pebrots vermells
  • 2 tomàquets no massa madurs (que estiguin durs)
  • 2 cebes tendres (si no n'és temporada, amb les normals també queda bé)
  • 6 ous de guatlla
  • 6 talls de formatge Emmental
  • Sal gruixuda
  • All-i-oli negat

 
Elaboració:
  1. Rentar molt bé totes les verdures.
  2. Tallar l'albergínia a rodanxes d'1,5 cm aproximadament, el pebrot vermell en quadrats de 4x4 cm aproximadament, les cebes tendres longitudinalment en trossos 1,5cm i els tomàquets en rodanxes del mateix gruix.
  3. Coure les verdures a la planxa. El pebrot pot ser que quedi cru quan ja s'hagi torrat de fora. Si és així, posar-lo un parell de minuts al microones a màxima potència i tapat amb paper de film fins que quedi ben tovet.
  4. Muntar les torres alternant les diferents verdures.  Quan arribeu més o menys a la meitat de la torre feu una capa amb el formatge. Si veieu que la torre es desmunta, claveu-hi un escuradents al mig (però digueu-ho als comensals quan serviu el plat!!!).
  5. Amanir la torre amb sal gruixuda i amb l'all-i-oli negat.
  6. Fer els ous ferrats de guatlla (però deixant-los un pèl crus).
  7. Posar un ou al capdamunt de cada torre.
  8. Posar-ho a la part alta del forn a 200ºC i amb el gratinador engegat durant uns 3 minuts o fins que l'ou s'acabi de coure i les verdures estiguin calentes.
  9. Servir.

Primera recepta! Crema de pastanagues (súper light, hehehe!)

Hola altra vegada!
Aquí deixo la primera recepta. És molt fàcil i sempre que l'he fet quan he tingut convidats ha agradat molt.
Ingredients (per unes 6 racions molt generoses):
  • 2 kg de pastanagues ben fresques
  • 3 cebes grosses
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • sal
  • opcionalment s'hi pot afegir 500 g de carbassa (li dóna un toc diferent i queda més suau)
  • aigua
                          • Kcal per ració: 200

Elaboració:
  1. Pelar i tallar les cebes en trossos grossos. Sofregir-les una mica fins que es torrin una miqueta a la mateixa olla on es farà la crema.
  2. Pelar, rentar i tallar a rodanxes de 3-4 cm aproximadament les pastanagues i afegir-les a la ceba. Remenar i deixar coure uns minuts.
  3. Afegir aigua fins cobrir les verdures.
  4. Deixar bullir uns 40 minuts (o fins que les pastanagues estiguin ben toves).
  5. Triturar i passar pel colador xinès. Ha de quedar com una crema espessa.
  6. Rectificar de sal.
  7. Servir calenta, freda o tèbia perquè està bona de totes maneres.

Primera entrada!

Hola a tothom!
Primer de tot, em presento. Sóc una noia força aficionada a la cuina i tinc ganes d'explicar les receptes que habitualment faig a casa. No sé d'on em ve aquesta afició però des de ben petita recordo que m'ha interessat la cuina.
Encara no tinc massa per la mà això de fer entrades i el funcionament del blog així que demano disculpes per si hi ha coses no massa polides.
Ara intentaré penjar la primera recepta. Les fotografies les aniré posant a mida que vagi fent les receptes i sempre que pugui seran pas a pas.
De moment, res més!
Fins aviat!